Yoast

Yoast is een Plugin voor onder andere WordPress. De plugin helpt bij het optimaliseren van SEO op jou websites. Dit gebeurd deels achter de schermen zodat jij niet over de technische zaken hoeft na te denken. Aan de voorkant geeft Yoast je hulp bij het schrijven van teksten en het neerzetten van een goede structuur.

Buiten de plugin heeft Yoast eigen online cursussen en bieden ze op hun website grote hoeveelheid informatie aan die ook zonder de plugin van grote waarde zijn.

Mijn eerste stappen bij Yoast

In augustus 2017 ben ik bij Yoast terecht gekomen als Front-end developer. Mijn voornaamste taak is werken aan het template van Yoast dat we gebruiken voor Yoast.com en dochtersites.

Al snel werd duidelijk dat Yoast niet zomaar een bedrijf was. Het werken aan een site met meer dan 1.000.000 bezoekers per maand zorgt er voor dat werkprocesses essentieel zijn voor het bedrijf en dat je niet langer meer “zomaar” iets online kan zetten. Alles moet getest worden. Gaat er iets mis, kan dit veel geld kosten!

Even snel doorwerken aan wat openstaande tickets. WordCamp Rotterdam, 2018

Mijn werkzaamheden

In de 2.5 jaar dat ik bij Yoast heb gewerk heb ik vanalles gedaan en gezien.

Component based Design geintroduceerd en doorgezet naar techniek, Gutenberg blokken gemaakt in REACT en ACF, CRO cursus gevolgd en diverse optimalisaties doorgezet.

Maar alleen werken aan Yoast producten is niet het enige wat je doet als je bij Yoast werkt. Sinds de start bij Yoast heb ik ook geholpen om WordPress zelf te ontwikkelen. Code-documentatie voor WP, support leveren op fora en ook realisatie van marketingpagina’s op wordpress.org.

Het mooiste van alles, dankzij Yoast ben ik in Bari (Italie) en Plovdiv (Bulgarije) beland om daar een presentatie te geven op een WordCamp!

Bij Yoast ben ik uiteindelijk de to-go-to guy geworden op het gebied van alle CSS uitdagingen en het functioneren van Yoast.com.

Hier spreek ik in Bari, Italie op WordCamp Bari 2019 over hoe ik het vak Front-end development heb geleerd.

Product Owner

In mei 2019 is mij gevraagd om tijdelijk product-owner te worden van Yoast.com. Dit houd in dat ik de projecten moest priotariseren en aanspreekpunt was indien er beslissingen gemaakt moesten worden. Tevens heb ik in deze periode mij kunnen verdiepen in CRO en zijn we de eerste A-B testen gaan draaien op Yoast.com.

Door de functie kreeg ik meer inzicht in het reilen en zeilen van een grote webshop. Waar lopen gebruikers tegen aan en hoe kunnen wij hun ervaringen verbeteren!