Bureau Vet

In een cool kantoor op een prachtige locatie binnen in hartje Nijmegen werken de professionals van Bureau Vet elke dag hard aan het realiseren van online succes voor klanten. Zo bouwen ze elke dag een stukje verder aan de website, breiden ze de inbound marketingstrategie verder uit of maken ze de mooiste online campagne uitingen. Kortom, een krachtige combinatie van branding, marketing, design en techniek die ervoor zorgt dat jij als klant dát resultaat bereikt wat je voor ogen had.

Hoe het begon

In 2013 kwam ik via freelance werk in contact  met Bureau VET. Ze zochten iemand met kennis voor hun inhouse CMS. Na enkele succesvolle opdrachten was het voor mij persoonlijk tijd voor mijn afstudeerstage. Dit was voor Bureau VET geen probleem. De enige voorwaarde was dat ik wel 2 dagen mee kon draaien in de productie. Dit is geen probleem gebleken. Achteraf gezien zijn het stiekem toch heel wat meer daagjes geworden. Websites bouwen is leuker dan school. Op de helft van mijn stage waren ze overtuigd van mijn kunsten en kreeg ik mijn eerste vaste contract aangeboden zodat ik direct na mijn afstudeerstage aan de slag kon!

Front-end developer

Na mijn afstuderen vol 40 uur aan de bak. Langzaam nam ik alle development taken op van de baas, Erik, zodat hij zich op het bedrijf kon focussen. Ondertussen leerde ik met databases werken en schreef ik mijn eerste (en laatste) stukjes Visual Basics.

De belangrijkste stap van mijn kant binnen Bureau VET is de introductie van Responsive Design. Sites die mee schalen naar het device waarop de bezoeker zit. Gloed nieuwe techniek waardoor vele nieuwe opdrachten onze kant op kwamen. Dit hield ook in dat ik vaker met de klant aan tafel zat en eerder betrokken werd in het process.

Hier werd duidelijk waar mijn kracht licht. Meedenken met aan oplossingen in plaats van uitvoeren van opdrachten!

Introductie van WordPress bij Bureau Vet

Op een dag kwam er een nieuwe klant bij Bureau VET. “Kunnen jullie een toffe site maken?” “Tuurlijk kunnen wij dat”, zei eigenaar Erik Verpoort. “Maar het moet in WordPress!”. Ook daarop zei Erik: “Dat kunnen wij!”. En zo was daar met veel experimenteren onze eerste WordPress website. Zonder ook maar ooit een regel PHP geschreven te hebben heb ik in een weekend overwerken een complete WordPress site opgeleverd voor de klant.

Vanaf dat moment waren we wel overstag. We stappen over naar WordPress. Veel documentatie, veel nuttige plugins! In de jaren erna heb ik samen met mijn nieuwe collega Indra een eigen WordPress thema opgezet dat diende als basis voor elke nieuwe site. Daarnaast heb ik ook een compleet blokkensysteem, vergelijk baar met het huidige Gutenberg, opgezet. Hierdoor konden we super snel website opleveren en kon het marketing team zelf hun pagina’s indelen.

In de 2 jaar erna heb ik geholpen aan meer dan 50 WordPress sites. Van webshops tot 1-page oplossingen, meertalige websites tot complete configurators voor email-handtekeningen. Alles is te maken met WordPress!

Teamlead Realisatie

Begin 2016 kreeg ik er een functie bij. Team-lead realisatie! Omdat ik altijd streef naar de hoogste mogelijke kwaliteit binnen het budget was ik het aanspreekpunt geworden voor opleveringen van design en techniek. Samen met het team dat bestond uit Michiel (design) en Indra (front-end development) probeerde wij de mooiste creaties op het scherm te toveren. Ik probeerde Michiel zo vrij mogelijk te laten als creatieveling, maar hield wel strak in de gaten of zijn creaties te realiseren waren binnen de beschikbare development uren.

Als team-lead realisatie nam ik veelvuldig de projecten door om mijn team op een lijn te krijgen.
Als team-lead realisatie nam ik veelvuldig de projecten door om mijn team op een lijn te krijgen.

Buiten mijn huidige functie als front-end developer, kon ik mij nu ook focussen op de complete gang van zaken van development en design. Zo zijn we onder mijn leiding op zoek gegaan voor verbeterde hosting, creeerden we een eigen thema dat diende als basis voor onze sites en kwam de integratie met Hubspot tot stand. Hierdoor kan marketing nog beter hun doelen bereiken! Ook zijn de development processen geoptimaliseerd en werd er standaard een functioneel ontwerp gemaakt voorafgaand aan het project.

Aan de designkant hebben we gekeken naar het vereenvoudigen van het process door basistemplates te bouwen met componenten die standaard in websites zitten. Hierdoor hoeft niet alles vanaf scratch ontworpen te worden en zal er minder vaak een design bedacht worden die te veel tijd kost om te realiseren.